Ο κομπλεξικός με την Ελλάδα κύριος Φίλης

Δημοσιεύτηκε στις 04/11/2015 στην κατηγορία Παρεμβάσεις  |  11 σχόλια

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Είναι ανάγκη να κάνουμε ορισμένες παραδοχές και αποσαφηνίσεις σχετικά με τον ορυμαγδό των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του απίθανου τύπου, ο οποίος παριστάνει τον υπουργό Παιδείας. Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, σε μια σειρά και να αποκαλύψουμε πλήρως τα πραγματικά αίτια των συνεχών προκλητικών του δηλώσεων.

 

Ζούμε σε μια κοινωνία ανοχής, που ο καθένας μπορεί ελευθέρως και αβιάστως να διατυπώνει τη γνώμη του. Πιστεύει ο κύριος Φίλης ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων; Δικαίωμά του. Κι εγώ πιστεύω στη μετά θάνατον ζωή, αλλα ούτε εσείς που με διαβάζετε, ούτε ο κύριος Φίλης είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει μαζί μου. Ούτε εγώ, αντιστοίχως, με τις απόψεις του περί μη υπάρξεως Γενοκτονίας των Ποντίων. Αυτό θα πει "έχει ο καθένας τις απόψεις του" κι από το πόσο καλά τις τεκμηριώνει, διαμορφώνει για το ευρύ κοινό την εικόνα του σοβαρού ή του ασόβαρου προσώπου.

 

Πού αρχίζει το πρόβλημα με τον κύριο Φίλη; Αρχίζει όταν παύει να είναι απλώς "ο κ. Φίλης" και ορκίζεται υπουργός Παιδείας, και μέλος μιας κυβέρνησης η οποία προέρχεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Τη Βουλή που με επίσημο ψήφισμά της δέχτηκε τη μεγάλη, τη συντριπτική άποψη των επιστημόνων ότι το πογκρόμ των Τούρκων εναντίον του ποντιακού Ελληνισμού συνιστά Γενοκτονία. Ως κύριος Φίλης σκέτο, μπορεί να λέει ό,τι θέλει, σοβαρό ή μπούρδα, ιστορικά βεβαιωμένο ή παντελώς ατεκμηρίωτο, κι έτσι να σxηματίzει για το ευρύ κοινό την εικόνα του σοβαρού ή του ασόβαρου προσώπου.

 

Όταν όμως, κύριε, είσαι υπουργός Παιδείας, προερχόμενος από τη Βουλή των Ελλήνων που έχει πάρει θέση περί της Γενοκτονίας των Ποντίων, τότε όχι, δεν έχεις δικαίωμα να λες τις μπαρούφες σου. Παραιτήσου, ξαναγίνε "ο κ. Φίλης σκέτο" και λέγε ό,τι θέλεις, στα παλιά μας τα παπούτσια.

 

Να πάμε λίγο πιο κοντά στην ουσία; Ο κ. Φίλης ξελαρυγγιαζόταν επί δεκαετίες στις διάφορες πορείες, εναντίον του Ισραήλ το οποίο κατηγορούσε για "τη Γενοκτονία των Παλαιστινίων". Και τι κορώνες ακούγαμε "όχι στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού" και τι οιμωγές, και τι φωνές μέσα από τη ντουντούκα. Αλλά ποτέ δεν βρήκε το χρόνο, ή το θάρρος, ή τα κότσια, όπως θέλετε πείτε το, ο απίθανος αυτός τύπος που παριστάνει τον υπουργό Παιδείας, να μας εξηγήσει τι ακριβώς έκαναν οι Ισραηλινοί στους Παλαιστινίους που δεν έκαναν οι Τούρκοι στους Ποντίους; Τους σκότωναν; Κι οι Τούρκοι τους σκότωναν τους Πόντιους. Τους μακέλευαν; Το ίδιο έκαναν κι οι Τούρκοι στους Ποντίους. Τι άλλο έκαναν οι Ισραηλινοί στους Παλαιστινίους που δεν έκαναν οι Τούρκοι στους Ποντίους, κύριε Φίλη, που επιχειρείτε να φέρετε την Ιστορία τα μέτρα των δικών σας, προσωπικών κόμπλεξ;

 

Ακριβολογώ. Πρόκειται περί προσωπικών κόμπλεξ που ενδύονται το μανδύα της αριστερής δήθεν διεθνιστικής αντίληψης. Διότι ο κ. Φίλης πρώτος ήταν στη μαχητική αρθρογραφία για τα δικαιώματα των κάθε λογής κυνηγημένων: Για τους Σαντινίστας είχε χύσει τόνους μελάνι, για τους Τουπαμάρος του Περού κιλά δάκρυα, για τους Παλαιστινίους τα είπαμε, ολόκληρη Γενοκτονία, όχι σαν την περίπτωση των Ποντίων, μια εθνοκαθαρσούλα εκεί και τέλος...

 

Κι ενώ ο κύριος Φίλης κι όσοι μοιράζονται μαζί του τα ίδια κόμπλεξ που πασχίζουν να τα κάνουν ιδεολογία, έτρεχε (τρόπος του λέγειν...) από πορεία σε πορεία για τον κάθε κυνηγημένο απανταχού της γης, ξαφνικά, όταν κάναμε πορείες για να μην ονομαστούν τα Σκόπια με το όνομα της Μακεδονίας, ο κ. Φίλης είχε μια επείγουσα δουλειά και δεν προλάβαινε. Όταν μιλούσαμε για τον Κυπριακό ελληνισμό, επίσης. Και τώρα, που του την έχει πέσει το Σύμπαν για τις απίθανες δηλώσεις του για τον ποντιακό Ελληνισμό, ο κ. Φίλης ξεσπάθωσε κι αποκάλυψε το αληθινό του κόμπλεξ: Χαρακτήρισε τους χιλιάδες φορείς, κόμματα, απλούς πολίτες που εξοργίστηκαν και τον "άδειασαν", όπως άλλωστε έκανε και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, τους χαρακτήρισε όλους αυτούς "οπαδούς του εθνικισμού".

 

Αυτό είναι το κόμπλεξ του κυρίου Φίλη και των ομοίων του: Πρώτος στην υπεράσπιση των Σαντινίστας, των Παλαιστινίων και των κάθε λογής κυνηγημένων απανταχού της γης, αλλά απών, μακριά κι αλάργα, μην τους πούνε τίποτα εθνικιστές, μακριά λοιπόν από τις διαδηλώσεις της Ελλάδας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, τη διαχρονική σύνδεσή μας με τον Κυπριακό λαό, τα δίκαια του Ελληνισμού. Οι Τουπαμάρος έχουν προτεραιότητα για τον κομπλεξικό με την Ελλάδα κύριο Φίλη, όχι οι Μακεδόνες, οι Πόντιοι κι οι Κύπριοι αδελφοί μας.

 

Κι αυτό το σκύβαλο είναι σήμερα υπουργός Παιδείας.-

Γράψτε την άποψή σας

Φαντάσου (05/11/2015 00:49)

να ξαναβάλει πίσω τον Μπαλτά που έχει αφαιρέσει τη γενοκτονία από την ύλη του σχολείου ή, ακόμα χειρότερα, επειδή ο Μπαλτάς είναι υπουργοποιημένος να βάλει τον Κουράκη!

Κάλχας. (05/11/2015 07:24)

Μένω έκπληκτος κε. Σεϊτανίδη.
Τί αρθρο είναι αυτό ???
Τί ΄΄σοβαρά΄΄ επιχειρήματα ???????
Τέλος πάντων τα θερμά μου ΄΄συγχαρητήρια΄΄.
ΠΟΙΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ.

Διαμαντής Σειτανίδης (05/11/2015 08:15)

@07.24

Πρώτον, εννοείτε "ποιο κίτρινο δεν γίνετΑΙ", το ότι ως Κάλχας είστε τυφλός δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε κι ανορθόγραφος. Επί της ουσίας έχετε να αντιτάξετε κάτι; Γράφω κάπου ανακρίβειες; Πείτε μας, Κάλχα, γιατί ακριβώς μένετε έκπληκτος; Ποια επιχειρήματα δεν είναι σοβαρά και για ποιο λόγο; περιμένω τεκμηριωμένες θέσεις, εκτός από αφορισμούς.

Ανώνυμος εκ πεποιθήσεως. (05/11/2015 09:23)

Ολος αυτός ο ορυμαγδός είναι πραγματικά πολύ κακό για το τίποτα. Ειδικά αν δει κανείς ποιοί "σκίζουν τα καλσόν τους" γι' αυτές τις δηλώσεις· και φυσικά δεν εννοώ εσένα Διαμαντή και εξηγούμαι:

Διαβάσαμε, για παράδειγμα, την καταγγελία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται φυσικά για τους ίδιους ανθρώπους οι οποιοι πριν λίγους μήνες ψήφισαν την εξόντωση των γερόντων Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ αποβάλλοντάς τους από τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Ακούσαμε τους χρυσαβγίτες να εμφανίζουν εαυτούς ως υπερασπιστές των προσφύγων και να απειλούν τον Φίλη με μηνύσεις. Οι ίδιοι δηλαδή που αναλαμβάνουν "πολιτική ευθύνη" για δολοφονίες τόσο Ελλήνων (Φύσσας) όσο και ξένων (Λουκμάν).
Αν τα έχω για κάτι με τον Φίλη, είναι η αφέλειά του. Εκανε ένα πολύ καλό δώρο στη δεξιά και στην ακροδεξιά.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/11/2015 09:34)

@09.23
Δεν θα διαφωνήσω με το σχόλιό σου, αλλά δεν πιστεύω ότι ο τύπος είναι αφελής. Δεν το πιστεύω καθόλου.

Διαμαντής (05/11/2015 11:25)

Ακόμα περιμένω, Κάλχα, κάτι παραπάνω εκτός από αφορισμούς. Ένα επιχείρημα, βρε αδερφέ, κάτι...

Κάλχας. (05/11/2015 13:10)

Κε. Σεϊτανίδη. Σας καλώ να διαβάσετε απο τά πρακτικά της ΒΟΥΛΗΣ ,έτος 1992, τις ομιλίες της τότε υφυπουργού Εξωτερικών κας. ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ και του Αντ/εδρου της Βουλής κου. ΛΑΥΡΕΝΤΙΔΗ σε απάντηση σχετικής ερώτησης για το θέμα που υπέβαλλαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
'Ασχετα όμως απ' αυτό σας γνωρίζω ότι αποδέχομαι την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που ορίζει ως ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ την ''τακτική'' των ΤΟΥΡΚΩΝ επί των ΕΛΛΗΝΩΝ του ΠΟΝΤΟΥ,αλλά δέν ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ως ΄΄εθνοπροδοτες΄΄ την ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ που σήμερα ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΙΑ απο τους ΝΑΖΙΣΤΕΣ[χρυσαυγήτες] και κάθε λογής ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΥΣ.
υποσ. Τυχόν ορθογραφικά λάθη παρακαλώ παραβλέψατε.

Έλλη Καρακούλη (05/11/2015 13:16)

Ως Πόντια στην καταγωγή, είμαι αγανακτισμένη, θυμωμένη, εξοργισμένη με τις δηλώσεις Φίλη.
Αλλά εδώ που τα λέμε, δεν περιμένω τίποτα καλύτερο ούτε από τον ίδιο ούτε από τους συν αυτώ.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (05/11/2015 13:59)

Καλύτερος στρατολόγος της Χ.Α. απ τον Φίλη γίνεται; Ρε μπας και τάχουνε βρει με τον Κασισιάρη;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/11/2015 15:23)

@ 13.10 (Κάλχας)
Εγώ δεν έγραψα τίποτε από αυτά που γράφετε εδώ. Και όπως είπα, σε μια κοινωνία που ανέχεται την άλλη άποψη (ελπίζω...) δεν με πειράζει τι πιστεύετε εσείς ή εγώ. Το θέμα είναι ότι με κατηγορείτε, αλλά ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Ο ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ. Ερωτώ: Είναι ψέμα ότι ο κ. Φίλης και οι όμοιοί του έτρεχαν πρώτοι- πρώτοι και φώναζαν ότι στην Παλαιστίνη γίνεται γενοκτονία, αλλά αρνούνται ότι στον Πόντο έγινε γενοκτονία; Είναι ψέμα;

Επίσης: Υπήρξε καταπίεση ανά τον κόσμο που ο κ. Φίλης και οι όμοιοί του δεν την στιγμάτισαν αλύπητα; Τουπαμάρος, Σαντινίστας, Φωτεινό Μονοπάτι, Κούρδοι και ένα σωρό άλλα. Τους Κούρδους τους υπερασπίστηκε, γιατί όχι και τους Πόντιους; πότε κύριε Κάλχα ο κύριος Φίλης και οι όμοιοί του μετείχαν σε μια διαμαρτυρία για τους διωγμούς των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών; Πότε ήταν σε μάχες για τα δίκαια των Κυπρίων ; Πότε διοργάνωσαν μια εκδήλωση μνήμης για τους πόντιους; Θα απαντήσετε; Πού είναι ο κιτρινισμός;

Πόντιος που την γλύτωσε από τον... Φίλη (06/11/2015 13:13)

Ασχολείστε με ανθρώπους που δεν τους αξίζει ούτε ένα δράμι αξιοπρέπειας.

Εδώ δεν ντρέπονται που παραμύθιασαν τους εκλογείς με την Θεσ/νίκη, τον ΕΝΦΙΑ, τον κατώτερο μισθό, την 13η σύνταξη, το σκίσιμο του μνημονίου, τον έναν νόμο και ένα άρθρο και τόσα άλλα, για τους Πόντιους θα ντραπούν?

Άσε που φαντάζομαι που μπορεί να μη ξέρουν ούτε κατά που πέφτει ο Πόντος. Κάτι σαν "την Μυτιλήνη, την Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά".
Είναι κομμάτι δύσκολο να είσαι μια ζωή φραπεδιάρης και ταυτόχρονα καλός στα μαθήματα Ιστορίας και Γεωγραφίας.
Και εξ' άλλου το να είσαι στα μαθήμτα "άριστος είναι ρετσινιά".
Τι περιμένετε ρε παιδιά από δαύτους? Για τα μπάζα είναι τα ανθρωπάκια.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ας του πει κάποιος...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@15.02 Αυτό που δεν καταλαβαίνεις αγαπητέ, είναι ότι εγώ εκ φύσεως και εκ θέσεως ΔΕΝ εντάσσομαι σε ομάδες και συστήματα. Δεν είμαι ΤΟΥ τάδε ...

Ας του πει κάποιος...
Xρήστης: Γιάννης
Είχα ψηφίσει Βασιλόπουλο και στις τελευταίες εκλογές Βούρο. Δεν έχω καμιά σχέση με ποδοσφαιρικές ομάδες και έχω σχηματίσει τη δική μου άποψ...

Κινηθείτε, όσοι είστε εν δυνάμει υποψήφιοι...
Xρήστης: Κουκουές
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (20/11/2019 12:30) Εσείς θα κάνετε ρεπορτάζ. Ο γράφων κι οι άλλοι, αν μας επιτρέπετε, θα σχολιάζουμε. Με την άδειά σα...

Κινηθείτε, όσοι είστε εν δυνάμει υποψήφιοι...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@12.01 Εγώ σας γράφω πληροφορίες κι εσείς, αντί να τις αξιολογήσετε, μου γράφετε διάφορα. Οκ, μπορείτε να συνεχίσετε. Εγώ το ρεπορτάζ το έγρ...

Κινηθείτε, όσοι είστε εν δυνάμει υποψήφιοι...
Xρήστης: Κουκουές
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (20/11/2019 09:49) α) Υποψήφιοι ανακηρύσσονται στο Πρωτοδικείο. Όλοι οι άλλοι σχεδιάζουν, συζητούν (επιτρέψτε μου, στ...

Μητροπολίτης και δήμαρχος καταδικάζουν τις γελοιότητες
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@17.16 Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο πράγμα η γενίκευση. Ένας τύπος που έγινε ιερέας έκανε κάτι κατακριτέο από όλους μας, άρα "από αρχαιοτάτων...

Κινηθείτε, όσοι είστε εν δυνάμει υποψήφιοι...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@16.59 Στο ρεπορτάζ μου επιμένω. Τουλάχιστον δυο συμπολίτες μας του αστικού χώρου, από το χώρο των επιχειρήσεων κι από το χώρο της ιατρικής,...

Ας του πει κάποιος...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@22.50 Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις, λέει ο Πιραντέλλο (ναι, μέσα δεξιά στην Αταλάντα παίζει). Ξαναγράφω, γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι δε...

Κινηθείτε, όσοι είστε εν δυνάμει υποψήφιοι...
Xρήστης: Δεξιός
ΚΚΕ το κόμμα του χαφιέ... Φέρτε τα ΚΝΑΤ εργατοπατέρες του Περισσού!...

Κινηθείτε, όσοι είστε εν δυνάμει υποψήφιοι...
Xρήστης: Δηλαδή
το Βούρο ήδη τον προσπεράσαμε και πάμε παρακάτω, χαχαχα...

Ας του πει κάποιος...
Xρήστης: @Διαμαντής Σεϊτανίδης
Εγώ γράφω για τα χάλια και την προπαγάνδα της δικής σου δημοσιογραφίας και εσύ μου γράφεις κατεβατά περί οπαδών και χούλιγκαν της ΑΕΚ. Δηλαδ...

Ας του πει κάποιος...
Xρήστης: @Ραμπεσατρατανά (19/11/2019 10:22)
Εγώ αναφερθηκα στον πόλεμο κατά του Βούρου με αστεία επιχειρήματα. Τις γελοιότητες που γράφεις για σύγκριση που κάνω με τοπικά σάιτ που ακρ...

Μητροπολίτης και δήμαρχος καταδικάζουν τις γελοιότητες
Xρήστης: Ανώνυμος
Ιερέας, σου λέει. Tον λένε έτσι γιατί το λειτούργημα του δεν είναι απλώς κοινωνικό, αλλά ιερό. Θεϊκό. Υπηρέτης, λέει, του Θεού ο παπάς με τα...

Κινηθείτε, όσοι είστε εν δυνάμει υποψήφιοι...
Xρήστης: Κουκουές
Δεκτή η συγγνώμη. Σιγά το αμάρτημα. Το θέμα είναι να μην σας χρησιμοποιούν για να διαδίδουν τις παρόλες τους ο καθείς. Ποιος σοβαρός επιχειρ...

Κινηθείτε, όσοι είστε εν δυνάμει υποψήφιοι...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@15.47 Ξαναλέω ότι αυτή την εντύπωση αποκόμισα. Αν κάνω λάθος ξαναζητώ συγνώμη. ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©